Research & Ontwikkeling

Innovatie via research & ontwikkeling motiveren ons elke dag en onderstrepen onze taak in het engineeren van betere materialen. Als een traditioneel bedrijf, actief in weefsels en (circulaire) breisels, weten we als geen ander dat we niet alleen nieuwe zaken kunnen ontwikkelen volgens de eisen en verwachtingen van onze klanten, maar ook het voortouw moeten nemen om tot betere oplossingen te komen.

Plugging in een gaasfilter (foto: alliantie partner ECN Nederland)
Plugging in een gaasfilter (foto: alliantie partner ECN Nederland)

Wij hebben ons eigen service team beschikbaar om onderzoek of onderzoek van derden te faciliteren en om empirisch nieuwe methoden en technieken te onderzoeken onder operating-condities. Dagelijkse reflectie motiveert het Averinox team en onderstreept onze passie voor wat we doen.

Averinox participeert bijvoorbeeld  in het verkrijgen van energie uit biomassa. Het TORWASH proces ontdoet natte en zoute biomassastromen (zoals bijvoorbeeld riet, gras, bladeren en vergiste mest) voor 99% van zouten en verhoogt de calorische waarde van de brandstof. Het product, een geperste pellet (zie foto is direct inzetbaar in reguliere verbrandingsinstallaties zonder de negatieve effecten).

Het TORWASH proces is bij Energie-Onderzoek Centrum Nederland (ECN) op laboratoriumschaal aangetoond. Het Toripo project is gestart in september 2010. De komende 3 jaar zal door een consortium, bestaande uit ECN,  Averinox, Triqua en LEAF een pilot-installatie worden ontwikkeld voor het Torwash project.

Binnen deze samenwerking houdt Averinox zich bezig met een effectieve ontwatering van afvalwater, dat vrijkomt tijdens het TORWASH proces. Speciaal toegeruste ontwateringsinstallaties zullen hiervoor worden ontwikkeld en toegepast.

Samen met diverse partners ontwikkelen we nieuwe en /of innoveren we bestaande materialen voor een breed scala aan toepassingen.  Onderstaande voorbeelden van innovaties van bestaande materialen voor nieuwe toepassingen spelen een rol bij de ontwikkeling van brandstofcellen.

r_en_d_3

r_en_d_2

r_en_d_4a

Neemt u vrijblijvend contact met ons op. Mogelijk kunnen we van uw uitdaging een gezamelijke  aanpak maken!

terug naar boven