Industriele Mesh Supports Inlays

Averinox ontwikkelt en levert industriele mesh supports en inlays voor vele toepassingen. Voorbeelden zijn te vinden in versterking of ondersteuning in composietmaterialen: het versterken en samenhang geven aan materialen zoals non-wovens, cylinderachtige applications, rubber, tapes, wapening in vuurvaste bekledingen van ovens, etc.  Verder worden gaasachtige structuren of nettings toegepast (gebaseerd op op Gebreid Gaas en Geextrudeerd Gaas) voor spacing, ofwel het creëren van een constante afstand tussen verschillende componenten (zoals filters of membranen).

Mesh inlays kunnen ook worden toegepast als zg. flow aids: verbetert en vergemakelijkt de stroom van een hars in een mal; dit wordt toegepast in industrieën waar composieten worden ontworpen en gemaakt.

ind_mesh_sup_inl_600_400_20 Versterkingskous voor (rubber) leidingen

Afstandhouder (gebreid gaas) voor spacing

 Versterkingskous voor (rubber) leidingen

Andere industriële toepassingen (meestal metalen Breisels) zijn bijvoorbeeld: electronische EMI/RFI, (in) isolatie van stroomkabels, absorberen van trillingen, etc. Toepassingen zijn ook te vinden bij bescherming (het voorkomen van ongevallen door personen en lichaamsdelen uit de buurt van machines te houden) en signalisatie (afbakenen gevaarlijke gebieden of het aangeven van de locatie van kabels/pijpen).

Gaasweefsel t.b.v. EMI (Elektro Magnetische Interferentie) Breisel t.b.v. EMI (Elektro Magnetische Interferentie)

Gaasweefsel t.b.v. EMI (Elektro Magnetische Interferentie)

 Breisel t.b.v. EMI (Elektro Magnetische Interferentie)

Gaasweefsels (Geweven Gaas) of breisels (Gebreid Gaas) worden ook toegepast ter versteviging van afdichtingstapes voor het (luchtdicht) sealen van verbindingen in pijpleidingen. Het gaas is rekbaar in beide richtingen en daarom een uiterst geschikt medium voor deze toepassing. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld caging mesh, dit is gaas dat wordt toegepast ter ondersteuningsmatrix bij kabelverbindingen ten behoeve van kathodische corrosie bescherming. Het gaas dient hierbij als wapening voor vloerbare hars, welke in de verbindingsmof wordt gegoten. Deze combinatie zorgt voor een sterke structuur.

Geweven gaas als support van industriële afdichtingstapes Gaasbreisels als wapening van industriële afdichtingen

Geweven gaas als support van industriële afdichtingstapes

 Gaasbreisels als wapening van industriële afdichtingen

Een ander voorbeeld is speciaal wapeningsgaas voor reactorwandbekleding voor vuurvaste toepassingen in industriele ovens en voor anti-slijtage toepassingen in cyclonen (dit kan zijn gebaseerd op Gelast Gaas). Deze wapening wordt opgevuld met een vuurvaste of slijtvaste massa. meer over deze toepassing vindt u hier: Drukvatonderdelen / Screens & Supports

wapeningsgaas voor vuurvaste toepassingen Gebreid gaas pakking (uitzettingsverbinding)

Wapeningsgaas voor vuurvaste toepassingen

Gebreid gaas pakking (uitzettingsverbinding)

Alle tot deze activiteit behorende productgroepen worden hieronder verder toegelicht. Klik op elke foto of titel voor meer voorbeelden en details. Neemt u contact met ons op voor een passend advies.

Contact

Averinox B.V.
Rode Ring 49N
1566HR Assendelft
The Netherlands
T. +31 (0)75- 890 8700
E. mail@averinox.com